Szijjártó Péter: Magyarország nem fogad újabb NATO-csapatokat

Szijjártó Péter: Magyarország nem fogad újabb NATO-csapatokat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Leier Hungária Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. május 11-én (Fotó:
MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország nem fogad új NATO-csapatokat – ezt Szijjártó Péter mondta az Euronews-nak, az interjút a Hvg szemlézte. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy „nem egyeztünk meg és nem is fogunk megegyezni a csapatokról, mert már így is vannak Magyarországon NATO-csapatok a magyar hadsereg formájában, akik jól felszereltek és tudnak gondoskodni az ország biztonságáról”.

Szijjártó Péter az interjúban beszélt arról is, hogy mindent meg kell tennie az Egyesült Államoknak, Európának és Oroszországnak, hogy elkerülje a legrosszabb forgatókönyvet, amellyel szerinte egyébként Közép-Európa kerülne a legnagyobb veszélybe. Hidegháborús emlékeket hozott fel, amelyek a magyarok életében évtizedes szenvedést jelentettek, éppen ezért szeretné, hogy diplomáciai úton megoldódjon a helyzet. Szerinte nem működik az, hogy a Nyugat „következményekkel” fenyegeti az oroszokat, mert ebből a Krím annektálásakor sem lett semmi, Németország például kitartóan üzletel Oroszországgal.