Szijjártó Péter még ma hazarepül

Szijjártó Péter még ma hazarepül

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 28-án. MTI/Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még ma haza tudok repülni – közölte Facebook oldalán Szijjártó Péter azután, hogy kiderült, Bangkokba történő érkezését követően a koronavírus-tesztje pozitív lett.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán délelőtt közölte, hogy Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá. Bangkokba történő érkezését követően a koronavírus-tesztje pozitív lett, a politikus tünetmentes.

Szijjártó Péter most azt közölte, hogy a „thai hatóságok nagyon korrektek voltak”, gondját viselték. Járt nála a kórházban az egészségügyi miniszter és sikerült velük megállapodni a hazautazásról, úgyhogy – délelőtt 11 órai bejegyzése szerint – már úton volt a reptérre és még szerdán haza tud repülni.

A külügyminiszter egyúttal megköszönte az üzeneteket, az aggódást, az imákat. – Maradjunk annyiban, hogy nem kívánom ezt a helyzetet senkinek. Remélem, nem lesz hosszabb tíz napnál, mondjuk, ez még alapesetben is elég hosszú lesz Szilvi, Peti és Patrik nélkül – írta. Családtagjainak tesztje egyébként negatív lett.