Szijjártó Péter: Nem vonulhatnak Münchenben a magyar szurkolók, nem vihetnek be a stadionba molinót

Szijjártó Péter: Nem vonulhatnak Münchenben a magyar szurkolók, nem vihetnek be a stadionba molinót

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne, a müncheni Allianz Aréna 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án. MTI/EPA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több korlátozást is életbe léptettek a bajor hatóságok a szerdai esti, német-magyar meccs előtt. Erről Szijjártó Péter beszélt a Facebook oldalán közzétett videóban.

A külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál, ezt negatív értelemben példátlan gesztusnak nevezte. Ezért arra hívta fel a magyar szurkolók figyelmét, hogy amennyiben konzuli segítségre van szükségük, a müncheni magyar főkonzulátus telefonszámát hívhatják.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a konzul kollégáinak sajnos már több esetben is közbe kellett avatkozni. Egy 53 magyar szurkolót szállító autóbuszt kétszer is megállítottak a német hatóságok, egyszer a vámhatóság és egyszer a rendőrség. Csak a konzulok „határozott fellépésére” engedték tovább a járművet körülbelül 2 órás várakozást követően.

A bajor hatóságok azt is közölték, hogy tűzvédelmi okokból nem fogják engedni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba. Emellett azt is leszögezték, hogy nem engedik a vonulást az Allianz Arénához.

– Mivel vannak információink arra nézvést, hogy esetleges provokációk történhetnek, ezért arra kérem a magyar szurkolókat, hogy ezeknek semmiféleképpen se üljenek fel – közölte konkrétumokat nem említve Szijjártó Péter.

Címkék: Szijjártó Péter

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom