Szijjártó Péter: A kormány válságkezelése sikeres volt

Szijjártó Péter: A kormány válságkezelése sikeres volt

Szijjártó Péter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikeresnek bizonyult a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csillapítását, a tömeges munkanélküliség megelőzését célzó magyar kormányzati stratégia – erről beszélt Szijjártó Péter hétfőn Szegeden, a NATURTEX vállalatcsoport új gyártó- és irodaépületének átadásán.

A 3,8 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég kötelezettséget vállalt 164 munkahely megőrzésére, illetve 150 új munkavállaló foglalkoztatására. A projekt eredményeként a világ több mint 40 országában jelen lévő, 85 százalékos exporthányaddal rendelkező NATURTEX éves kapacitása mintegy 40 százalékkal bővül.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a koronavírus-világjárvány miatt egyedülálló volt az elmúlt időszak, amilyenre a mi nemzedékünk életében nem igazán volt még példa. Globálisan 114 millió munkahely szűnt meg, 40 százalékkal visszaestek a beruházások és 5 százalékkal csökkent a világkereskedelem volumene. Ezzel szemben Magyarországon az előző negyedévben 18 százalékos volt a gazdasági növekedés, tavaly beruházási rekord született, továbbá 4,7 millióan dolgoznak, többen, mint a rendszerváltás óta bármikor. Szavai szerinte a fentiek egyértelműen a tömeges munkanélküliség megelőzésére, az emberek munkában tartására összpontosító magyar stratégia sikerességét bizonyítják.

A külügyminiszter kitért arra is, hogy a magyar gazdaságban fontos szerepet töltenek be a családi tulajdonban lévő vidéki vállalkozások, amelyek a világpiacon is egyre versenyképesebb termékeket állítanak elő. Az ilyen társaságokat a jövőbeli gazdasági növekedés zálogainak nevezte, mondván, azok mindig szem előtt fogják tartani a helyi közösségek érdekeit.

(MTI)

Címkék: Szijjártó Péter