Szijjártó Péternek feltették a kérdést: Vereségre készülnek?

Szijjártó Péternek feltették a kérdést: Vereségre készülnek?

Az ominózus interjú

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelentős állami vagyonok magánalapítványba történő kiszervezése miatt úgy tűnhet, mintha a Fidesz veresége készülne a 2022-es országgyűlési választáson – legalábbis ezt boncolgatta egy riporter, miközben Szijjártó Péterrel beszélgetett. Az angolnyelvű interjú egy részletét maga a külügyminiszter osztotta meg a Facebook oldalán.

A választási törvények korábbi megváltoztatása kapcsán a voksolás igazságosságát vetette fel egy riporter, amikor Szijjártó Péterrel készített interjút. A külügyminiszter ugyanakkor nevetségesnek nevezte azt a feltételezést, hogy ne lenne fair a választás. Felidézte, hogy 2018-ban a teljesen ellenzék a demokrácia újjászületését ünnepelte a voksolás napján a magas részvételi arányokat látva, majd amikor kiderült, hogy a Fidesz újabb kétharmados győzelmet aratott, antidemokratikus folyamatokat emlegettek.

– De megváltozott a választási törvény – vetette közbe a riporter.
– A parlament változtatta meg – mondta Szijjártó Péter.
– Ahol a Fidesznek van többsége.
– Na de miért?

A külügyminisztert kérdezték arról is, hogy igazságos lesz-e a választás az ellenzék számára, mire úgy felelt, hogy mindig is az volt.

A riporter arról is beszélt, hogy a kormány magánalapítványokba szervez ki milliárdos vagyont, vagyis úgy tűnik, mintha készülnének a vereségre. – Készülnek egy esetleges verségre? – hangzott a kérdés, majd Szijjártó Péter rövidre zárta: „nem, mi győzni akarunk”.