Szijjártó: Százezer oltóanyagot ad Magyarország Csehországnak

Szijjártó: Százezer oltóanyagot ad Magyarország Csehországnak

Andrej Babis cseh kormányfő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százezer koronavírus elleni oltóanyagot ad Magyarország Csehországnak, hogy fel tudják gyorsítani saját oltási programjukat – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap. Szijjártó Péter vasárnapi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: az oltás életet ment, ezt már mindenki tudja. – A sikeres magyar oltási kampányt világszerte elismerik – hangsúlyozta.

Az MTI által is idézett tárcavezető kiemelte: Magyarországon az oltottak száma lassan eléri az öt és félmilliót, miközben van bőven elég oltóanyag, így a magyar kormány tud segíteni azoknak, akik nem állnak ennyire jól.

– Cesi do toho! (azaz, gyerünk, csehek, hajrá) – zárta bejegyzését Szijjártó Péter. A cseh labdarúgó-válogatott egyébként vasárnap 18 órától játszik majd Eb-nyolcaddöntőt Hollandiával a budapesti Puskás Arénában.

Csehországnak egyébként nem először adott, vagy adott „kölcsön” vakcinát.