Szijjártónál kell felelniük azoknak, akik bírálják a túlhatalomtörvényt

Szijjártónál kell felelniük azoknak, akik bírálják a túlhatalomtörvényt

Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal már nem csak kommunikációs szinten bírálja a kormány azokat az uniós szereplőket, akik az itthon elfogadott felhatalmazási törvényt kritizálják. Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanis öt ország nagykövetét is berendelte.

– Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül – így kezdte Facebook bejegyzését a külügyminiszter. Szijjártó Péter ezután felidézte, hogy öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt „aggódó” főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak rólunk. Ez szavai szerint megegyezik azzal, hogy álhírt terjesztettek, vagyis nem mondtak igazat.

A miniszter „unalomig ismert hazugságokról” beszélt a nyilatkozatokban, mint a diktatúraépítés, a vég és határ nélküli felhatalmazás. (A felhatalmazási törvény egyik fő kritikája az itthoni ellenzék részéről épp az volt, hogy nem szab meg egy konkrét határidőt, amíg a kormány a parlament nélkül, rendeleti úton kormányozhat. A Fidesz azzal érvelt, hogy az Országgyűlés kezében van a döntés, ahol ugye kétharmados többsége van a kormánypártoknak.)

Jourová: Sosem mondtam, hogy a felhatalmazási törvény nem ütközik az uniós jogba | Magyar Hang

Szijjártó szerint lehetne tovább lépni, de egy dolgot világossá kell tenni: „a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból”. Mint írta, ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak.

Végül azzal zárta, hogy mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.