Szikszai: Újraindítjuk a Szabadfogást

Szikszai: Újraindítjuk a Szabadfogást

A Hír Tv székháza 2018. augusztus 1-jén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rég nem látott műsorokat hoz vissza a Magyarország élőben után a Hír Tv. Erről Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes beszélt a Mandinernek adott interjújában, szimbolikusnak nevezve a Gajdics Ottó-féle Péntek 8-at. Ez korábban Gajdics és Csermely Péter vezetésével futott, a vendég pedig jobbára egy fideszes politikus volt. Kritikus kérdések helyett az akkori kormányt, aztán 2010 után az ellenzéket szidták, és a kormányzati intézkedéseket igyekeztek magyarázni. A műsor visszahozásánál már csak az az ötlet volt fantáziadúsabb, amikor a szombatra csúsztatott műsort P8-ra nevezték át. Akkoriban pedig létrehoztak egy Versus nevű műsort Csermely számára, hogy legyen egy külön platformja a valódi kérdéseknek is.

A Péntek 9 néven újrainduló beszélgetéseket Gajdics Ottó fogja vezetni, míg kérdezőtársa „neve egyelőre legyen meglepetés.” Folytatódik a Csörte is, a Célpont viszont csak akkor, ha visszatérnek a régi emberek. Ironikus, hogy Szikszai úgy dicséri a régi csapatot, hogy az annak részét képező Bodacz Balázstól a most visszatérő régi vezetés vált meg. A Célpont korábbi stábja nem sokkal a G-nap után, egy emlékezetes videó közzétételével állt fel, megvédve Orbán Viktort a Hír Tv tulajdonosától. Érdekes kacskaringók akadtak ezek után is: Kisberk Szabolcs a jobbikos N1Tv főszerkesztője lett, majd a választás után felállt, és a már újra fideszes Hír Tv Híradójának nyilatkozva ütötte Sneider Tamás pártját.

Nem felejtünk, Péter - a Hír Tv bekebelezéséről

Mi maradtunk, akik voltunk, egyszerűen csak nem a miniszterelnökhöz, hanem értékrendünkhöz maradtunk hűek.

Szikszai beszélt arról is, hogy más vendégekkel újraindítják a G-nap után született Szabadfogást. A műsorban az elmúlt években olyan független megszólalók vitáztak közéleti eseményekről, mint Puzsér Róbert, Csintalan Sándor, Konok Péter, Gulyás Balázs és Wahorn András. A vezérigazgató-helyettes elmondása szerint más emberekkel folytatják, de hívnak jobb- és baloldaliakat is. A Szabadfogás stábja egyébként Kötöttfogás néven a szerkesztőségünkben folytatta a sokak által követett műsort. Puzsér Róbert és a Sznobjektív jövőjét illetően Szikszai talányosan fogalmazott: „egy-két napon belül kiderül”.

A Szabadfogás műsorvezetője, Dévényi István a Facebookon közzétett videójában számolt be a kezdetekről. A G-nap után hívta fel Tarr Péter, azt ajánlva, hogy „csináljanak bármit”. Eleinte szórakoztató műsorban gondolkoztak, ahol Wahornnal és Puzsérral elmentek volna olyan helyszínekre, ahol valami történik. Később többekkel egyeztettek, például Tomcattel és Hont Andrással is, hogy végül kialakuljon a Szabadfogás néven ismert műsor kezdőcsapata: Gaudi-Nagy Tamás, Bogdán László, Kardos Gábor, Csintalan Sándor, Konok Péter, Puzsér Róbert. A műsor dizájnját és zenéjét Wahornnak köszönhették, így érdekes lenne, ha ezt vinnék tovább. Akartak hívni mindenféle embert, a Fidesz totális bojkottja miatt viszont kormánypárti közéleti szereplőket nem tudtak.

Frissítés: az Azonnali.hu információi szerint Huth Gergely lesz a Szabadfogás műsorvezetője. Információik szerint a neve a Magyarország élőben című műsor kapcsán is felmerült, ugyanis ő fogja helyettesíteni a napokban a szabadságon lévő Farkas Krisztina műsorvezetőt.

A Hír Tv és az EchoTv párhuzamos létezését illetően Szikszai Péter az interjúban azt mondta, nincs rivalizálás, de „két ugyanolyan típusú tévét fenntartani nincs sok értelme.” Ezért szerinte profilváltásra lehet szükség, de azt nem a Hír Tv-nél látja szükségesnek. Ezzel finoman odaszúrt korábbi munkahelyének is, ahonnan rövid idő után távozott.

Szóba került az is, hogy a Magyar Idők főszerkesztő-helyetteseként mit tud, kormányközeli lapként újra tervezik-e indítani a választás után bezárt Magyar Nemzetet. Szikszai állította, erről nincs pontos információja, de szerinte „még egy konzervatív lapot indítani nem indokolt, mert nem lenne elég olvasója.” Továbbá úgy véli, a szerkesztőséget nehéz lenne a semmiből újraépíteni. „Az viszont tény, hogy a Magyar Nemzet a jobboldali tábornak a Hír Tv-hez hasonlóan sokat jelent” – állította, összességében nem cáfolva, hogy a Magyar Időket neveznék át a jövőben. Az elmúlt hetekben legalábbis ez az információ keringett a sajtóban, ráadásul Harrach Péter is buzdított a Magyar Nemzet újraindítására.

Augusztus 25-én volt a Magyar Nemzet 80. születésnapja, ez alkalomból a Magyar Hang szerkesztősége szervezett megemlékezést a Pethő Sándor utcában. Az eseményen Jeszenszky Géza volt külügyminiszter arról beszélt, hogy „az igazi Magyar Nemzet hiteles hangja a Magyar Hang”.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.