Szolgálaton kívüli rendőr fogott ruhatolvajokat

Szolgálaton kívüli rendőr fogott ruhatolvajokat

Ruhatolvajokat fogtak (Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lopással közel 500 ezer forint kárt okoztak. 

– Szolgálaton kívül intézte ügyes-bajos dolgait szeptember 13-án kora délután Tichony István zászlós, a Gödöllői Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, amikor egy helyi üzlet közelében észrevette a négyfős társaságot. Parkoló autójuk csomagtartójába rámolták be éppen a halomnyi ruhát. Hivatalból érezte, valami nem stimmel, ezért erősítést és intézkedést kért – számolt be az esetről a police.hu szombaton.

Mint írták, a rendőrök néhány utcával arrébb állították meg a járművet. Először a sofőrről állapították meg: vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Ezt követően a jármű átvizsgálásakor a csomagtérből több tucat címkés ruhanemű került elő, amelyeket az egyik utas vallott magáénak. Ám se blokk, se számla nem igazolta ezt, a gyanúsított pedig egyre zavarosabb, összefüggéstelenebb magyarázkodást adott elő, végül beismerte a lopást.

Végül kiderült, a bűnjelként lefoglalt tételek jelentős részét nem sokkal korábban, egy alufóliával bélelt szatyorba pakolva lopták az üzletből: 17 csomag alsónadrágon, 70 csomag boxer alsón, 32 csomag alsóneműn, 27 pizsamán, 9 köntösön, 17 nadrágon, 9 műbőr dzsekin virított az üzlet azonosító címkéje. A lopással közel 500 ezer forint kárt okoztak, míg több más termék eredetét még vizsgálják.

A kihallgatásokon ketten nem tettek vallomást, egyikük semmiről sem tudott, a negyedik beismerte a bűncselekmény elkövetését.

– A 29 éves B. Máté, a 35 éves K. Barbara, a 38 éves L. Károly és a 39 éves K. Márió ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya – írták.