Szolidaritási akciót hirdet több fővárosi polgármester

Szolidaritási akciót hirdet több fővárosi polgármester

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolidaritási akciót hirdetett több fővárosi kerületvezető és a főpolgármester: a helyi éttermeket arra kérik, hogy főzzenek néhány adag plusz ételt, ami eljuthat a rászorulókhoz. Ebben a Budapest Bike Maffia fog segíteni nekik.

Az egyik legfontosabb érték a segítségnyújtás a bajbajutottaknak, a rászorulóknak, a szegénységben, nélkülözésben élőknek – erről beszél négy fővárosi polgármester – Baranyi Krisztina, Őrsi Gergely, Pikó András és Soproni Tamás –, illetve Karácsony Gergely főpolgármester egy közös videóban. Éppen ezért egy közös akciót hirdettek: arra kérik a kerületeikben működő éttermeket és vendéglátóhelyeket, hogy főzzenek le néhány adag plusz ételt, amely így eljuthat azoknak az asztalára, akiknek nem jutna meleg étel. Hiszen a szegénységben élők költik jövedelmük legnagyobb részét élelmiszerre és rezsire, márpedig éppen ezek drágultak meg leginkább az elmúlt időszakban.

Az ételek a Budapest Bike Maffia segítségével jutnak majd el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Havasi Zoltán, a szervezet vezetője ugyancsak ebben a videóban arról beszél, hogy ők már 2014 óta „mentenek ételt”. A tapasztalatok szerint azonban karácsony után, januárban és februárban visszaesik az adakozási kedv, ezért is örültek annak, hogy megkeresték őket az önkormányzatok. A csatlakozni kívánók jelentkezését az  etelmentes [at] bikemaffia [dot] com címen várják.

– Budapest az állandó kormányzati megszorítások ellenére is kitart azok mellett, akik a válság és a rászorulókat magára hagyó politikai veszteséi – fogalmazott Karácsony Gergely.