Szolidaritási istentiszteletet tartottak Izraelért a Dohány utcai zsinagógában

Szolidaritási istentiszteletet tartottak Izraelért a Dohány utcai zsinagógában

BRésztvevő a Hamász palesztin iszlamista szervezet által október 7-én hajnalban megtámadott Izraelért tartott szolidaritási istentiszteleten a Dohány utcai zsinagógában 2023. október 11-én. A megemlékezést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szervezte (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolidaritási istentiszteletet tartottak szerda este a Dohány utcai zsinagógában a Hamász által szombaton megtámadott Izraelért – írta az MTI.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) megemlékezésén részt vett mások mellett Novák Katalin köztársasági elnök, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Karácsony Gergely főpolgármester, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség - Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija és Keszler Gábor, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH) elnöke. A Telex szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman is jelen volt.

Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke a szolidaritási istentiszteleten arról beszélt: megrendülten áll hallgatósága előtt, de ha körbenéz, tudja, nincs egyedül fájdalmával. Külön megköszönve Novák Katalinnak a teljes magyar társadalmat képviselő jelenlétét, azt mondta: a zsidó közösség gyásza és fájdalma közös a magyar társadaloméval.

Címkék: Izrael