Szombaton tüntet a Momentum a debreceni akkugyár ellen

Szombaton tüntet a Momentum a debreceni akkugyár ellen

A tervezett akkumulátorgyár ellen tüntettek Debrecenben 2023. január 28-án (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton lesz a Momentum Debrecenbe szervezett tüntetése a „vízmérgező” akkugyár ellen – jelezte a párt pénteki közleményében. Felidézték, előző héten a Helyi Választási Bizottság elutasította népszavazási kérdéseiket a kínai akkumulátorgyárról, „és a kormány az emberek véleményének kikérdezése nélkül, a fejük felett döntene a lakóhelyüket nagyban érintő kérdésekben”.

A tüntetés március 4-én, szombaton, 17 órakor fog kezdődni a Csapó utca és Dósa Nádor tér sarkán, a Napló székház előtt. Az alábbi felszólalások várhatóak:


• Mándi László – a Momentum debreceni önkormányzati képviselője;
• Kozma Éva – civil, mikepércsi édesanya;
• Vajda Viktória – gödi önkormányzati képviselő;
• Horváth Nándor László – civil, a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen Facebook-csoport tagja;
• Kele János – a Momentum elnökségi tag.


„Cselekvő közösségként fellebbezést adtunk be, és tiltakozást szervezünk az igazságtalan döntés és az akkumulátorgyár ellen. Mindenkit várunk, aki tiltakozik az ellen, hogy a városvezetés veszélybe sodorja a debreceniek jövőjét a vízmérgező és vízzabáló kínai akkumulátorgyárral” – szerepel az esemény leírásában.

Több párt is foglalkozik az akkugyár kérdésével, korábban már az LMP is szervezett tüntetést ellene, míg a Mi Hazánk pár órán át akadályozta az építési munkálatokat. Ugyanakkor a civil tiltakozás is igen jelentős a városban.