Szombaton tüntetnek a postások

Szombaton tüntetnek a postások

Kibelezett postaláda (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délelőtt 11-kor a Vám utcai minisztérium elé vonulnak a postások – derült ki az Index cikkéből. (A Kormany.hu szerint az épületben található Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatali irodája is.) A szakszervezetek elégedetlenek, miután eredetileg 15 százalékos bérfejlesztést szerettek volna kiharcolni, de a Magyar Posta csak egyszeri, szenioritás alapú juttatást ajánlott.

Az érintett egyik szakszervezet közölte az Index-szel, hogy a demonstrációnak folytatása is lehet, miután sokan sztrájkot sürgetnek. Viszont egyelőre szeretnék betartani a fokozatosság elvét. A tüntetéshez a területfoglalási engedélyt megkapták ezer főre, viszont a szervezők ennél is több emberre számítanak. Állításuk szerint ugyanis a dolgozók jelentős részét felháborította a Magyar Posta ajánlata, így vidékről is számos munkavállaló érkezhet.