Szombatra újabb tüntetést hirdettek a tanárokért

Szombatra újabb tüntetést hirdettek a tanárokért

A Tanítanék Mozgalom tagjai (Fotó: Tanítanék/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tanítanék Mozgalom a Facebookon tette közzé, hogy a szerdai Belügyminisztérium előtti tüntetés után szombaton délután öt órakor a Klebelsberg Központ elé is tüntetést szervez.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy ma, „november 30-án azonnali hatállyal kirúgtak újabb nyolc tanárt, akik részt vettek a tiltakozásokban. Felháborító, hogy miközben több ezer pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből, megint tanárokat bocsátanak el.”

A mozgalom szerint a tankerületi vezetőknek el kell számolniuk azzal, hogy miért nem akadályozták meg, hogy a belügyminiszter véghez vigye a megtorlásokat, vagyis a tanárok kirúgását.

„A Tanárok a Tanárokért csoporttal, a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal tüntetést szervezünk szombatra. Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit! Találkozunk szombaton 17:00-kor a Klebelsberg Központ előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton! Elég a megtorlásból!” – zárul a felhívás.