„Szomorúan fogadta” a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja Szájer lemondását

„Szomorúan fogadta” a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja Szájer lemondását

Orbán Viktor és Szájer József 1990-ben a parlamentben (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a Magyar Hangnak a Fidesz–KDNP EP-képviselője, Hidvéghi Balázs nem kívánta kommentálni azt, hogy a párt egyik alapemberének számító Szájer József lemondott európai parlamenti mandátumáról, – mondván a politikus nyilatkozatában minden benne van – azért a kormánypártok európai képviselőcsoportja az MTI-hez közleményt juttatott el az ügy kapcsán.

Mint írták: szomorúan fogadták Szájer József döntését. Kiemelték, az EP-képviselő személye Magyarország európai uniós csatlakozása, 2004 óta meghatározta a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának munkáját, amelynek vezetője, később elnöke lett. A legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált, a képviselőcsoport irányvonalának alakításáért mind a mai napig felelősséget vállal – emelték ki.

– Mi, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a magunk és a teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren –  fogalmaztak. Hozzátették: „Szájer József politikai hitvallása, Magyarország szuverenitásának és a magyar polgárok érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete olyan értékek, amelyek a továbbiakban is képviselőcsoport alapelveiként szolgálnak”.

Szájer József vasárnap jelezte: év végével lemond képviselői mandátumáról, „egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra”. Ugyanakkor azt hangsúlyozta: „a lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom”.

Címkék: Fidesz, Szájer József