„Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!” – Üzent az ellenzék Orbán Viktornak

„Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!” – Üzent az ellenzék Orbán Viktornak

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Figyelemelterelés a lehallgatási botrányról, terelés, öncélú gyűlöletkeltés – így reagáltak az ellenzéki pártok arra, hogy Orbán Viktor bejelentése szerint népszavazás lesz a „gyermekek védelméről”. A miniszterelnök által most felvázolt öt kérdés mindegyike egyébként egy szűk szegmenst érintő téma, a nemváltoztatás.

– Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal! – ezzel a rövid és tömör mondattal reagált Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök által bejelentett gyermekvédelmi népszavazásra. A Demokratikus Koalíció szóvivője emellett azt is leszögezte, hogy „a népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz, tenni fogunk róla”.

A Momentum is bojkottra szólított fel, mert a „gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról”. Fekete-Győr András úgy vélekedett, hogy a hatalom magyart fordít magyar ellen, megbélyegez, megoszt, ezért azon „semmiféle módon nem szabad részt venni”. A pártelnök azt is hozzátette, hogy Orbán Viktortól csak az lett volna az elfogadható, ha a lemondását jelenti be.

A Jobbik elnöke is azt közölte, hogy Orbán Viktorék ezzel akarják elterelni a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról. Ország-világ válaszokat várna arra, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárokat, a miniszterelnök ugyanakkor „három napig bujkált, míg kifőztek valamit a boszorkánykonyhán”. Jakab Péter arra is kitért, hogy a népszavazás „sokba kerül, de legalább a brancs is keres rajta”.

Az LMP is végtelenül cinikusnak és felháborítónak tartja a népszavazást, aminek a társadalmon belüli indulatok szításán mellett egyetlen célja lehet, ez pedig a figyelemelterelés a Pegasus-ügyről. A zöldpárt kitért arra is, hogy a kormánynak inkább kutya kötelessége lenne részt venni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén és feltárni a lehallgatással, megfigyeléssel kapcsolatos ügy részleteit.

Az Orbán Viktor által bejelentett kérdések a következők:

  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.