Szörnyetegnek nevezte a kormánypárti főszerkesztő a képviselőt

Szörnyetegnek nevezte a kormánypárti főszerkesztő a képviselőt

A Fejér Megyei Közgyűlés ülése (Forrás: Momentum Fejér megye Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön tartotta rendkívüli ülését a Fejér Megyei Közgyűlés. Az ülésen kiderült, hogy tavaly a közgyűlés nevében a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Molnár Krisztián a legtöbb közpénztámogatást, a keret 1/8-át, 635 000 forintot a fideszes Mediaworks Zrt.-nek adta, amely többek között a megyei napilap, a Fejér Megyei Hírlap kiadója is. Az újság korábbi tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha volt, jelenleg a kérdéses körülmények között létrejött KESMA része, amely közel 500 kormányhű médiumot tulajdonol.

A Momentum megyei frakcióvezetője, Gombó Áron a csütörtöki közgyűlésen felszólalásában elmondta, hogy a propagandamédia zászlóshajójának közpénzzel történő további tömése számukra semmilyen indokból sem elfogadható. Ahogy a frakcióvezető kijelentette: „a Mediaworks munkatársai nem újságot írnak, hanem egyoldalú pártpropaganda-kiadványokat szerkesztenek”.

Ez annyira nem tetszett az érintett Fejér Megyei Hírlapnak, hogy már a közgyűlés másnapján a FEOL.hu-n főszerkesztői jegyzetben, minősíthetetlen stílusban küldte el melegebb éghajlatra a Momentum frakcióvezetőjét. Nagy Zoltán Péter főszerkesztő írásában többek között Lenin-fiúnak nevezte az egyébként a rendszerváltás után született Gombó Áront. Továbbá momentumos szörnyetegnek, siralmas embernek nevezi a nem éppen visszafogott stílusú írásban a képviselőt, akinek a főszerkesztő szerint „fingja sincs” a dolgokról, és „egyenesen hányingert kelt”, amikor Mészáros Lőrincet emlegeti.

A nehezen követhető logikával bíró cikkben az ellenzéki frakcióvezető
Bill ­Gates-et, Jeff Bezos-t, Mark Zuckerberget nevezi meg mint Gombó Áron „mestereit”, akik „szarházi ideológiákkal mérgezik a világot”.

Mind a kormánybarát lap, mind a megyei közgyűlés elnöke azt állította egyébként, hogy a Mediaworks egy melléklet, a „Vén Diák” elkészítésére kapta a kiemelt összeget, amely a megye idén ballagó diákjainak szól. Erre a Momentum Fejér megyei frakciója úgy reagált egy pénteki Facebook-bejegyzésben, hogy a cég a 2019-es évben online bevételeinek 69 százalékát, megyei lapjainak többségénél a bevételek kb. 50 százalékát a közpénzből finanszírozott állami hirdetések adták, és „a Mediaworksről több ízben jogerősen állapította meg bíróság, hogy törvénytelen módon bocsájtotta el alkalmazottjait, többek között a Fejér Megyei Hírlap volt munkatársai is érintettek voltak az egyik perben. Ennek köszönhetően a cég csak a Fejér Megyei Hírlap volt munkatársainak bruttó 8,1 millió forintos sérelemdíjat plusz kamatokat fizetett meg, valamint több mint egymillió forintos perköltséget is kifizetett csak erre az egy ügyre vonatkozólag. Ebből az összegből évtizedes távlatban lehetett volna támogatni azt a mellékletet, amit a Fejér Megyei Önkormányzat finanszírozott.”