Márciusra sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők

Márciusra sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők

A MÁV IC+ személykocsija Ferihegy vasútállomáson (Fotó: B.Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sztrájkot hirdet a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) – közölte a szervezet szerdán

Miután a kollektív munkaügyi vita eredménytelenül zárult, a Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése a szerdai ülésén úgy döntött, hogy március 10-én 0 órától határozatlan idejű sztrájkot hirdet a vasúti személy-és áruszállítást érintően, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset-veszteség kompenzálására.

A MOSZ nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteség ne kerüljön kompenzálásra. A szakszervezet ezért felszólítja a MÁV-START Zrt. vezetését a tárgyalások haladéktalan megkezdésére és a személyszállítást érintő munkabeszüntetés még elégséges szolgáltatásának egyeztetésére.

Sztrájkfelhívásukban emlékeztettek arra, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete 2021. júniusában nem írta alá a MÁV–Volán csoportra vonatkozó bérmegállapodást, mert a középtávú, összesen 15 százalékos garantált béremelés és más jövedelemelemek mértéke nem biztosítja a mozdonyvezetők, vasutas munkavállalók reálkeresetének három évre szóló érzékelhető növekedését.

A MOSZ 2021. október végén a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának írt levelében kezdeményezte a bérmegállapodás újratárgyalását, hivatkozva a bérminimum közel 20 százalékos emelésére, az infláció vártnál jóval magasabb és tartós szintjére, valamint a GDP kiemelkedő növekedésére. A MOSZ megkeresésére érdemi válasz nem érkezett. Mindezek után a 2021. évi 0 százalékos bérfejlesztést továbbra is elutasítva november 25-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek, követelve az elmaradt béremelés és az infláció okozta reálkereset veszteség kompenzációját. A munkáltató nem ismerte el a reálkereset-veszteséget és kijelentette, hogy elkötelezett a bérmegállapodás mellett, ahhoz tartja magát.