Orbán Viktor: A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

Orbán Viktor: A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyorsan, és szintén tegeződve válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a tusványosi beszéde miatt lemondó Hegedűs Zsuzsának, egyúttal a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott lemondását el is fogadta. Mint megírtuk, Hegedüs Zsuzsa azzal indokolta távozását, hogy a tusványosi beszéd szerinte „tiszta náci szöveg”. 

A miniszterelnök politikai tanácsadója, Orbán Balázs a Facebook-oldalán tette közzé a kormányfő válaszlevelét, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk.

„Te sem gondolod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.

Viktor”