Tagadják Kálomista Gábor vádjait a moziüzemeltetők

Tagadják Kálomista Gábor vádjait a moziüzemeltetők

Fotó: Unsplash/Julien Andrieux

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Október végi bemutatóról beszélünk, most szeptember 21. van. Magát a filmet nem láttuk még, a gyártó által közreadott sillabusz és előzetes alapján jelenleg napi egy, főműsoridős (tehát nem délutáni) vetítést tudunk felelősséggel vállalni az évad legsűrűbb időszakában.” Ezekkel a szavakkal reagált a 24.hu kérdésére a fővárosi tulajdonban lévő Budapest Film vezetője. A portál az iránt érdeklődött, hogyan értékelik Kálomista Gábor, az Elkxrtuk című film producerének vádjait, amely szerint politikai okokból el akarják süllyeszteni a 2006-os eseményeket feldolgozó filmjét a filmforgalmazók.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc hozta-e meg a fenti döntésüket, ahogy azt Kálomista állítja, Liszka Tamás a következőket válaszolta: „Ha ilyen politikai befolyásolás érné a Budapest Filmet, akkor azt elég rövid úton visszautasítanám, mert nagyon kényes vagyok az ilyesmire. Eddigi működésem során az első és egyetlen politikai befolyásolási kísérlet éppenséggel Kálomista Gábor fenti, teljesen alaptalan vádja.”

A Cinema City sajtófőnökét, Buda Andreát a Telex kérdezte meg, aki elmondta, nem született olyan döntés, hogy ne játszaná a hálózat a filmet. A tárgyalások folyamatban vannak, még nem született megállapodás, de nincs szó arról, hogy ne vennék fel a műsorra. Buda Andrea szerint nehezíti a helyzetet, hogy „a film nagyon az utolsó pillanatban került be a megjelenési naptárba, és az sem könnyíti meg a dolgát, hogy nagyon erősen kompetitív környezetben lesz a premierje: nagyjából egybeesik a Dűne, egy családi Disney-film és egy halloween-témájú film premierjével, illetve ekkor lesz aktuális még a Venom 2 és a James Bond is”.