Támadta a Jobbikot, meghálálta a Mi hazánk

Támadta a Jobbikot, meghálálta a Mi hazánk

Fotó: Mi Hazánk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisberk Szabolcs lett a Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke – adta hírül közleményében Novák Előd. Kisberk korábban a Hír Tv Célpont című oknyomozó műsorának volt a vezetője, majd a G-nap után látványos, szánkós performansszal közölték, hogy Simicska Lajos, a televízió tulajdonosának véleményével szemben szerintük „Orbán nem g#ci”.

Kisberk ezután már a Jobbik-közeli N1TV-nél kezdett el dolgozni, és 2018 márciusában már ismét felvette a kapcsolatot Simicska Lajos köreivel. Arról érdeklődött közvetve nála, hogy túl tudnak-e lépni a korábbi konfliktusukon. A választások azonban a Fidesz–KDNP sikerét hozták, majd nem sokkal később Kisberk távozott az N1TV-től és gyakori vendég lett a kormányközeli sajtótermékekben. Ezzel egy időben elindultak a jobbikos vezetők lejáratását célzó kiszivárogtatások. Kisberk felmondása után azonnal a Jobbik körüli állítólagos zűrös ügyekről nyilatkozott a kormányközeli vezetés által éppen csak elfoglalt Hír Tv-nek.

Kisberk és a kormánnyal nagyrészt egyetértő Mi Hazánkat már tavaly augusztusban összehozták a sajtóban, ám Dúró Dóra elnökhelyettes akkor még tagadta, hogy tárgyalásban állnának a Jobbik tévéjétől távozott csapattal, úgy fogalmazott, hogy informális beszélgetéseket tartanak.

– Ilyen értelemben médiatevékenységet a párt kötelékében nem tud folytatni, ugyanakkor én nagyon nagy értéknek tartom Kisberk Szabolcs munkáját, támogatom én magam is azt, hogy a közéletben maradjon és valamilyen lehetőségeket találjon magának ahhoz, hogy folytatni tudja ezt – mondta akkor Dúró.