Támogatásra pályázhatnak a brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar cégek

Támogatásra pályázhatnak a brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar cégek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszol Juhász Hajnalkának, a KDNP képviselőjének azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Támogatásra pályázhatnak a brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások – közölte Szijjártó Péter. A külügyminiszter megfogalmazása szerint nem várnak az Európai Unióra, a közösség által meghatározott 22 milliárd forintos pályázati keretösszeget nemzeti forrásból biztosítják. – Nincs idő várni, hiszen a világgazdaság rövidesen újra magára talál, nekünk pedig az az érdekünk, hogy a magyar vállalatok tőkeerősek legyenek és már most a lehető legjobb startpozíciót vegyék fel az új gazdasági versenyhez – közölte.

Azok a cégek pályázhatnak, amelyek a brexit miatt most nehézségekkel szembesülnek, de készek beruházásokat végrehajtani az exportképesség fenntartása érdekében.

A pályázati közlemény már elérhető, ez tartalmazza a támogatás legfőbb feltételeit. Október 1-jén közzétesszik a részletes, minden információt tartalmazó pályázati felhívást. Ezt követően a magyar vállalatoknak 10 napjuk lesz felkészülni a pályázati anyagok összeállítására, amelyeket október 11. és 15. között tudnak majd benyújtani. A sikeres pályázókkal év végén szerződnek.

– Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások tehát figyelem: most következik a kanyarban előzés! – kommentálta Szijjártó Péter.