Tanári szobákat fosztogatott a tolvaj

Tanári szobákat fosztogatott a tolvaj

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogtak egy 32 éves férfit, aki szeptemberben több lopást is elkövetett Budapest XIII. kerületében – közölte a rendőrség a honlapján.

Először szeptember 5-én a Mór utcából lopott el egy segédmotoros kerékpárt, aminek csomagtartójában különböző szerszámok is voltak. A kerületi rendőrök másnap megtalálták a motort, azt vissza is adták a tulajdonosnak, viszont a szerszámok már nem voltak benne.

C. László néhány nappal később egy XIII. kerületi iskola tanári szobájába surrant be, ahonnan egy pénztárcát, egy mobilt és egy bankkártyát vitt magával, utóbbival többször vásárolt is. A férfi pár nap múlva egy másik oktatási intézmény tanári szobáját szemelte ki: ezúttal több bankkártyát, mobiltelefont, valamint ékszert, pénzt és elektronikai eszközöket lopott. C. László ez alkalommal mintegy ötszázezer forint értékű kárt okozott, a lopott bankkártyákkal pedig több sikeres tranzakciót kezdeményezett. Ezt követően az elkövető szeptember 16-án a Kerekes utcából egy kerékpárt lopott.

Az angyalföldi nyomozók a bejelentéseket követően beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen körözést adtak ki; C. Lászlót végül szeptember 19-én elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfit lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mely során beismerő vallomást tett. ​

Címkék: lopás