Harminc százalékos tarifaemelést szeretnének a fővárosi taxisok

Harminc százalékos tarifaemelést szeretnének a fővárosi taxisok

Képünk csak illusztráció. Taxik (Fotó: Lexi Anderson / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Harminc százalékkal szeretnék megemelni a budapesti árakat a taxisok – számolt be az atv.hu. Mint írják, Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint a magas üzemanyagárak és a folyamatosan emelkedő költségek miatt egyre nehezebb kitermelni a működési költségeket és fenntartani a taxis vállalkozásokat. Az üzemanyagárak egyre drágábbak, a benzin átlagára 496, a gázolajé pedig 512 forint a magyar kutaknál. A hatósági ár miatt azonban nem növelhetik a fuvardíjat. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt 60-70 százalékkal csökkent az utasforgalom, ezért közel kétezer taxis fordított hátat a szakmának.

Metál Zoltán azt is közölte: tárgyalásokat kezdeményeznek a fővárossal, hogy harminc százalékkal emeljék meg a szolgáltatások árát. Mint mondta, azt kérték a főpolgármestertől, hogy a hatósági rögzített árak esetleges emeléséről tárgyaljanak, mivel olyan költségváltozások vannak a vállalkozások üzemeltetésében, ami nagyon komoly hatással van a vállalkozásokra.

A Budapesti Kereskedelmi Iparkamara elnöke azt mondta a csatornának, hogy folyamatban van az időpont egyeztetés, és bíznak benne, hogy a taxisokkal együtt hamarosan tárgyalóasztalhoz ülhetnek a főváros képviselőivel.