Tarlós István: Nincs még zsebben a választás

Tarlós István: Nincs még zsebben a választás

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A minket követő generáció érdekében remélem, nem lesz kormányváltás, annak ez tragédia lenne – ezt mondta a Mandinernek adott interjújában Tarlós István. A korábbi főpolgármester ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy „nincs még zsebben a választás”.

Arról is beszélt, hogy Fidesszel nem ért egyet mindenben, de a sorskérdésekben igen. Ide sorolta a migráció, a nemzetállamiság vagy az európai keresztény kultúra, a családmodell és a családpolitika védelmének kérdését. Ugynakkor a szóba jöhető ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázók névsora számára kezelhetetlen, „az egyelőre ellenőrizhetetlen közvélemény-­kutatások pedig kétségesnek tűnnek”. Szavai szerint egy esetleges indulati, protestszavazás beláthatatlan veszélyeket tartogatna az országra nézve. – Ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét illeti: úgy látszik, ha kellő médiatámogatást kap, ebben az országban bárkiből bármi lehet, függetlenül a teljesítményétől. Ez viszonylag szomorú, ám a világ civilizáltnak mondott felében kezd szokásossá válni – fogalmazott.

Tarlós István beszélt az előválasztásról is, számára kétséges, hogy korrekt, demokratikus folyamat lesz. Arra azonban alkalmas lehet, hogy a sajtó és a közvélemény figyelmét hosszabb időre magukra irányítsák, aminek „megvan a potenciális veszélye a kormánypártokra”.

Habár a korábbi főpolgármester a 2019-es önkormányzati választásról már nem szíves beszél, ám két dolgot említett, amit megbánt. Egyrészt, hogy mégis elvállalta az indulást, és sokkal jobban azt, hogy kiengedte a kezéből a kampányt.

A politikust kérdezték a Lázár Jánossal lezajlott vitáiról, illetve a vidék támogatásáról is. Ez utóbbit értette, ám hozzátette, „a miniszterelnök már rég belátta, hogy a fővárost nem szabad elengedni, anélkül nehezen nyerhető meg az ország”.