Tarlós: Nagyjából ugyanannyi támogatást kap Budapest a kormánytól, mint korábban

Tarlós: Nagyjából ugyanannyi támogatást kap Budapest a kormánytól, mint korábban

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester üdvözli egymást, mellettük Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az új ciklusból most már gyakorlatilag két év eltelt, és teljesítés nincs - jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumnak adott interjúban Tarlós István volt főpolgármester. 

– Nem egy előkészített munkát hagytunk hátra, de ezek esetében (például Lánchíd, Blaha Lujza tér) nem tudni, milyen valós céllal, nehezen magyarázható időhúzások tanúi lehettünk. Teljesen leálltak az Aranyhegyi-patak árvízvédelmi munkái is, és elhanyagolható az általuk sokat ismételt faültetések száma - mondta.

Szerinte ezzel szemben egy extrémnek mondható ideo­lógia alapján állandósult a fontos közúti átbocsátó képességek féktelen szűkítése. Ez az erőltetett döntés nemcsak közlekedési, de még környezetvédelmi szempontból is a meghirdetett szándékkal ellentétes következményekkel jár – fogalmazott a politikus, aki jelenleg az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztséget tölti be. 

Az egykori városvezető úgy vélte, a frekventált közterületek is a korábbinál ­észrevehetően elhanyagoltabb állapotban vannak, miközben az előkészített beruházások csúsznak. – Természetesen nem állítom, hogy a mi időnkben minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ez a tempó azonban, ami most tapasztalható, már felvetheti annak gyanúját, hogy esetleg nem véletlen folyamatról van szó. 

Kérdés, hogy mi a tényleges motiváció. Egyre kevésbé gondolom, hogy az ok szimpla dilettantizmus lenne – vélte Tarlós.

Szavai szerint a jelenlegi főpolgármester mögött álló valódi döntéshozók nem rutintalanok és nem is „hülyék”. – Ezen a ponton kapcsolhatjuk az eddigiekhez a kommunikáció kérdését. Nyílt titok, hogy a baloldal most ádáz harcot indított a parlamenti hatalom esetleges megszerzése érdekében. Kellő hátszelet is kapnak ehhez. Egyáltalán nem életszerűtlen arra gondolni, hogy a kormány úgymond „Budapest-ellenes” politikájának szélsőséges bizonygatása és ennek demonstrálása tudatos koncepció lehet a baloldalon.  Csakhogy ez így nem igaz, de legalábbis durván eltúlzott narratíva – mondta.

– Bizony – különféle okok miatt – például pont a BKV forrásaiért olykor mi is megküzdöttünk. Egyszóval, különösen a járványhelyzet kormányt is érintő nehézségei figyelembevételével, megkockáztathatjuk, hogy a jelenlegi városvezetés pénzügyi támogatása nem tér el releváns mértékben a ­mienktől – jelentette ki Budapest egykori első embere.