Tarlós szerint a kormánypártok nem kommunikálnak elég jól, „össze kell szedniük magukat”

Tarlós szerint a kormánypártok nem kommunikálnak elég jól, „össze kell szedniük magukat”

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Abban egyetért Karácsony Gergellyel, hogy ha más is a véleményük a városról, a politika egészéről is, attól még nem szükséges gyűlölködni egymással, „ez szép gondolat” – mondta Tarlós István volt főpolgármester a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott interjújában. Karácsony Gergely annak kapcsán fejtett ki ezt, hogy megszavazta múlt héten a főváros közgyűlés Tarlós István és Demszky Gábor díszpolgár címét.

Tarlós az interjúban több más témával kapcsolatban is megszólalt:

– Úgy látja, a főváros most legalább 2022-ig időhúzásra játszik. Szobrot állítanak például háborúban megerőszakolt nők emlékére, ami szép gondolat Tarlós szerint, de nem érti, miért kell ehhez másfél évig megelőző „társadalmi vitat” folytatni.

– Nincs jó véleménye a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a Facebook kizárólagosságának bevezetéséről sem. „Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni – amelyek, ugye, fel sem tehetők.”

– „(...) ha a jelenlegi heterogén ellenzék a Fidesz valós vagy vélt hibáira hivatkozva mégis megnyerné a választást, annak több durva következménye lehet. A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva esetleg könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára.”

– Hogy van-e okuk félni a több mint ötvenszázalékos támogatottságú kormánypártoknak az ellenzéki győzelemtől, arra úgy válaszolt: a kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat. Szerinte nem teljesítményalapú a kormányzati munka megítélése, „a hangulatra, az érzelmekre, az indulatokra épít az ellenzéki kommunikáció, ami fokozódni fog az előttünk lévő másfél évben”, „az elért célok lassan elsikkadnak, mert luftballonná felfújt ügyekről folyik végtelen vita”. A megoldás szerinte „ismételni, ismételni és ismételni a tényeket, de nem mindegy, hogy mit és hogy”.

– Szerinte a 2022-es választást a bizonytalanok dönthetik el, hogy ki szólítja meg őket hatékonyabban.