Tarol Bottoni Orbán-könyve: első helyen a Bookline és a Líra toplistáján is

Tarol Bottoni Orbán-könyve: első helyen a Bookline és a Líra toplistáján is

Már a Bookline sikerlistáján is első Stefano Bottoni könyve Orbán Viktorról, amelyet a Magyar Hang adott ki (Képernyőfelvétel: Bookline.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a Bookline és a Líra toplistáján is első Stefano Bottoni Orbán Viktorról írt könyve, A hatalom megszállottja, amelyet a Magyar Hang adott ki közösségi finanszírozásban. A mű a Líránál már szombaton is az élre tört, de a Bookline-on még második volt a nagy sikerű norvég krimiszerző, a norvég Jo Nesbø új könyve előtt, ez fordult meg hétfő reggelre. A hatalom megszállottját először a kiadásban részt vevő több száz olvasónak küldtük el, aztán a múlt hét folyamán került be a ország könyvesboltjaiba. Előbb a Líra kezdte árulni, aztán a hét második felében a Libri-boltok is kitették az újdonságok közé. Vagyis mindössze pár nap alatt az olvasóknak hála Magyarország két legnagyobb könyvkereskedőjénél is felkerült a toplisták élére!

Bottoni könyve Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemben. A miniszterelnök fiatal kora óta kívánta a hatalmat, és 2010-től kimagasló politikai képességét és vezetői rátermettségét arra fordította, hogy saját képére formálja az országot. 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó, tekintélyelvű rendszerre. Ez a mű nemcsak összehasonlító történelmi elemzés, hanem számvetés és látlelet Orbán Viktor rendszeréről és mindannyiunk felelősségéről. A szerző egyébként a Könyvhéten is dedikálja a kötetet: június 9-én, péntek délután 3 és 5 óra között a Vigadó téren, a Magistra Kiadó standjánál.

A könyv ára kiadói megrendelés esetén 5000 forint. Aki a lapunk által kiadott két további kötettel – az idén öt éves Magyar Hangot bemutató Hangoskönyvvel, illetve Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercury életét bemutató művével – együtt rendelné meg, akciónk keretében most mindössze tízezer forintért teheti meg. További részletek itt. A Könyvhéten Körmendy Zsuzsával is találkozhatnak olvasóink, ő ugyancsak június 9-én, pénteken 17-19 óra között dedikál szintén a Magistra Kiadó standjánál a Vigadó téren.

A könyvről sok szó esett a Kötöttfogás extra adásában is május végén, a műsorban az író maga is jelen volt.