Távolságtartással kezeli, de használná a kínai vakcinát Zacher Gábor

Távolságtartással kezeli, de használná a kínai vakcinát Zacher Gábor

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Life TV reggeli műsorának volt vendége Zacher Gábor, toxikológus, a műsort a 24.hu szemlézte. A vakcinákról azt mondta az ismert orvos: a négy hivatalosan engedélyezett oltás, a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlja, de a kínai oltóanyagot távolásgtartással kezeli, mert a leírása hiányos.

Zacher kifejtette, ugyan a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, de ez nem azt jelenti, hogy nem használná. Hozzátette: csak azért bizonytalan az ázsiai szerrel kapcsolatosan, mert nem tudni róla mindent, hiányos a leírása. „Ennek ellenére azt mondom, mindenki oltassa be magát. Előttünk lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint hatvan százalékát beoltották, ennek köszönhetően pedig nyitnak” – fogalmazott.

A főorvos szerint fontos, hogy emelkedjen az oltási hajlandóság, mert ha elegen oltják be magukat, akkora őszre visszakaphatjuk a régi életünket. Zacher szerint el kell érni a lakosságnál egy 60-65 százalékos átoltottságot, ami az egész emberiségre nézve 3,5-4 milliárd embert jelent. A toxikológus szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány az influenzához hasonló betegséggé alakuljon át, amivel megtanulunk együtt élni.

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.
Koronavírus: úton vannak a remény tablettái

Koronavírus: úton vannak a remény tablettái

Immár két gyógyszer is bizonyítottan hatásos az új koronavírus-betegséggel szemben, és több másik klinikai tesztjei a végső fázisba jutottak. Ha ezek a szerek elérhetővé válnak (valószínűleg jövőre), az totálisan új helyzetet teremthet a világjárványban.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby