Távozik a kormánypárti Hír TV egyik vezető arca, Földi-Kovács Andrea

Távozik a kormánypárti Hír TV egyik vezető arca, Földi-Kovács Andrea

Földi-Kovács Andrea (Fotó: Hír TV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik a Hír TV-től Földi-Kovács Andrea, a csatorna műsorvezetője, akit a kirúgott – és azóta DK-ssá lett – Kálmán Olga helyére vettek fel 2018-ban – írja a Telex a kormánypárti csatorna sajtóközleményére hivatkozva.

Földi-Kovács Andrea immár másodszor mond búcsút a televízió csatornának. Először tíz év hírtévézést követően a G-napot követően – amikor a Fidesz korábbi erős embere, Simicska Lajos és Orbán Viktor miniszterelnök végleg szakított egymással – lelkiismereti okokra hivatkozva mondott fel az akkor a kormánypártokat erőteljesen bíráló adótól. Ezt követően a közmédiában, majd az Echo TV-ben dolgozott, majd a 2018. évi választásokat követően visszatért az ismét a Fidesz érdekeltségébe került Hír TV-hez.

Földi-Kovács azóta volt meghatározó arca a csatornának, az elmúlt években számos díjat kapott, jellemzően a Fideszhez közel álló szervezetektől. 2019-ben Civil Összefogás Fórum szellemi honvédő díjat kapott, amit azok kapnak, akik a CÖF szerint sokat tesznek a konzervatív értékek és szellemiség megőrzéséért és ápolásáért.

Ugyanabban az évben Táncsics Mihály-díjat kapott, amit a kiemelkedő színvonalon teljesítő közéleti szereplők, művészek és orvosok kapnak. Erről akkor a Népszava azt írta, Földi-Kovács Andrea úgy kapta meg ezt a díjat, hogy fel sem volt rá terjesztve, és a Táncsics-bizottság által kiválasztott hat fő névsorában sem szerepelt.

Most a következő szavakkal búcsúzott el: „Hálás vagyok a kollégáimnak és a nézőknek, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint 15 évig volt életem része a Hír TV. Itt kezdtem a pályafutásomat, és a ranglétrát végig járva szinte minden olyan feladatot elsajátíthattam, amely a modern hírtelevíziózáshoz szükséges. Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat az irányomban, de hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a jövőben másfajta szakmai feladatokkal és kihívásokkal szeretnék foglalkozni.”

Földi-Kovács utoljára július 16-án lesz látható a csatornán.