Távozik a miniszteri biztossá kinevezett Szabó László a Mediaworks éléről

Távozik a miniszteri biztossá kinevezett Szabó László a Mediaworks éléről

Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma Kálmán Erikát, jelenlegi vezérigazgató-helyettest nevezte ki a Mediaworks Zrt. új vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé. Dr. Szabó László, aki a járványhelyzet legnehezebb időszakában is hatékonyan irányította a cégcsoportot, más fontos kormányzati megbízatást kap – erről ír a kormánypárti médiaholding Szabó távozása kapcsán. Hétfőn derült ki: a volt vezérigazgatót gyógyszeriparért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Palkovics László innovációs miniszter. Szabó László korábban a Teva gyógyszeripari cég vezetője is volt, valamint Magyarország korábbi washingtoni nagykövete. 

A Hír Tv oldalán is megjelent közlemény szerint a Kesma kuratóriuma Kálmán Erikát, a Mediaworks lineáris médiáért felelős vezérigazgató-helyettesét 2021. november 15-ei hatállyal nevezte ki a cégcsoport vezetőjévé. Mint írták, az új vezérigazgató közgazdászként korábban magyar és nemzetközi vállalatoknál is vállalatszervezéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozott felsővezetői pozícióban és közel 10 éve médiapiaci területen dolgozik. Általános tapasztalata mellett kiválóan ismeri magát a Mediaworksöt: részt vett a cégcsoport korábbi akvizíciós folyamataiban, 2015-től pedig folyamatosan a menedzsment tagja. 

– A kuratórium megköszöni az eddigi vezérigazgató, dr. Szabó László munkáját, akinek a vezetése alatt felgyorsult a vállalat digitális képességeinek fejlesztése, növekedési pályára álltak meghatározó online médiumai, kiszámíthatóvá váltak a nyomtatott piacon meglévő pozíciói, valamint hatékonyabbá váltak az üzleti folyamatok. Mivel dr. Szabó László más fontos kormányzati megbízatást kap, ezen feladatához a kuratórium sok sikert kíván – tették hozzá.

A közlemény egyébként az alábbi Wass Alberttől vett idézettel zárult: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”.