Tegezve köszönti az embereket Szentkirályi Alexandra, az új kormányszóvivő – videó

Tegezve köszönti az embereket Szentkirályi Alexandra, az új kormányszóvivő – videó

Szentkirályi Alexandra bemutatkozik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalán megjelent videóban köszöntötte az embereket, amelyben kifejtette, az elmúlt öt évben főpolgármester-helyettesként sok más mellett városmarketinggel, kultúrával, sporttal, turizmussal, azaz a közigazgatás emberi oldalával foglalkozott.

Security Check Required

null

Az embereket tegezve megszólító videóban hangsúlyozta, célja, hogy mindenki tudja, mire számíthatnak egy-egy kormányzati döntés nyomán. Mint mondta, mindenki véleményét szeretne kikérni és közvetíteni a kormány felé.

A kormánypárti Magyar Nemzet november végén adta hírül, hogy Szentkirályi (Szalay-Bobrovniczky) Alexandra lesz január 1-től a kormányszóvivő, Hollik István pedig a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folytatja. A 32 éves, jogász végzettségű politikus a Fidelitasban kezdett politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010–2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat Fidesz–KDNP frakciójában. 2014-ben részt vett Tarlós István főpolgármester-jelölti kampányában, majd a választási győzelem után idén október 13-ig Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el.