Tekintélyes amerikai lap vette át a Magyar Hang egyik írását

Tekintélyes amerikai lap vette át a Magyar Hang egyik írását

Tucker Carlson interjúja Orbán Viktorral (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tekintélyes amerikai konzervatív lap, a The Bulwark szerdán közölte lapunk munkatársának, Gulyás Balázsnak eredetileg magyarul a Magyar Hang két héttel ezelőtti számában megjelent publicisztikáját angol nyelven. Az írás egy nyílt levél a közelmúltban Magyarországon forgató amerikai tévés személyiségnek, Tucker Carlsonnak, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel is készített interjút.

A cikket szerda reggeli megjelenése óta több amerikai és európai közéleti személyiség is megosztotta a Twitteren, köztük Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke, európai parlamenti képviselő, aki azt a kommentárt fűzte a Magyar Hang cikkéhez, hogy „ne nekem higgyenek Orbán kapcsán, higgyenek egy valódi magyar konzervatívnak”. A cikket megosztók között volt az amerikai Trump-ellenes republikánusok egyik ikonja, Bill Kristol író, politikai kommentátor.

A cikkünket angolul közlő lap, a The Bulwark a The Weekly Standard nevű, mára megszűnt magazin újságírói alapították 2018-ban. A lap szellemiségét a klasszikus amerikai konzervativizmus jellemzi, erős Trump-kritikus éllel.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.