Tekintélyes amerikai lap vette át a Magyar Hang egyik írását

Tekintélyes amerikai lap vette át a Magyar Hang egyik írását

Tucker Carlson interjúja Orbán Viktorral (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tekintélyes amerikai konzervatív lap, a The Bulwark szerdán közölte lapunk munkatársának, Gulyás Balázsnak eredetileg magyarul a Magyar Hang két héttel ezelőtti számában megjelent publicisztikáját angol nyelven. Az írás egy nyílt levél a közelmúltban Magyarországon forgató amerikai tévés személyiségnek, Tucker Carlsonnak, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel is készített interjút.

A cikket szerda reggeli megjelenése óta több amerikai és európai közéleti személyiség is megosztotta a Twitteren, köztük Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke, európai parlamenti képviselő, aki azt a kommentárt fűzte a Magyar Hang cikkéhez, hogy „ne nekem higgyenek Orbán kapcsán, higgyenek egy valódi magyar konzervatívnak”. A cikket megosztók között volt az amerikai Trump-ellenes republikánusok egyik ikonja, Bill Kristol író, politikai kommentátor.

A cikkünket angolul közlő lap, a The Bulwark a The Weekly Standard nevű, mára megszűnt magazin újságírói alapították 2018-ban. A lap szellemiségét a klasszikus amerikai konzervativizmus jellemzi, erős Trump-kritikus éllel.