Telex: elküldik a Kútvölgyi Kórházból azokat, akik AstraZeneca oltást kaptak volna

Telex: elküldik a Kútvölgyi Kórházból azokat, akik AstraZeneca oltást kaptak volna

Az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hűtőházában 2021. február 6-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazaküldik a budapesti Kútvölgyi Kórházból azokat, akiket keddre hívtak be oltásra AstraZeneca vakcinával – állítja a Telex több, egymástól független forrásra hivatkozva.

Egy olvasójuk a biztonsági őrre hivatkozva azt állította, hogy reggel óta legalább ötven ember ment oda potyára, értesítést senki sem kapott. Azóta az illető megnézte az EESZT-ben, és átírták a 2. oltás időpontját úgy, hogy nem jelezték neki.

Egy másik olvasójuk is hasonlóról számolt be. „Külön embert állítottak erre a feladatra, hogy elhajtson minket” – írta az illető a lapnak nyomatékosítva, hogy őt sem értesítették előre.

Érdekesség, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egy szakértője kedden nyilatkozta egy olasz lapnak: szerinte kimondható, van összefüggés az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés közt. Szerinte hamarosan az Európai Gyógyszerügynökség hivatalosan is megerősítheti ezt.

Frissítés: A Telex úgy tudja, nem az EMA-nyilatkozat miatt állították le a vakcinával az oltást a Kútvölgyiben, és például a 11. kerületi Szent Kristóf Szakrendelőben zavartalan és gördülékeny az AstraZeneca oltóanyagok beadása olvasójuk szerint.