Telex: Jelentést kell írniuk a háziorvosoknak azokról az idősekről, akik nem kaptak oltást

Telex: Jelentést kell írniuk a háziorvosoknak azokról az idősekről, akik nem kaptak oltást

Oltópont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 10-én (Fotó:
MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb feladatot kaptak a háziorvosok: amellett, hogy fel kell keresniük azokat a 60 évnél idősebbeket, akik még nem kaptak oltást, erről tételes elszámolást is kell készíteniük a kormányhivatalnak - írta a Telex a birtokába került levél alapján. 

A lap szerint a háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be. Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot kellene aláíratniuk.

A harmadik oltásról a legtöbb háziorvos azt mondta a Telexnek, hogy eddig inkább csak tájékoztatták a betegeket a lehetőségekről - általában azok érdeklődnek, akik Sinopharmot kaptak -, de harmadik oltásokat még keveseknek adtak be.

Olyan is akad, aki korábban Szputnyik V oltást kapott, és most azért szeretne Pfizert, mert Németországban dolgozik, ahol az orosz vakcinát nem fogadják el.

Címkék: háziorvos, oltás