Telex: Már letölthető a védettséget igazoló mobilos alkalmazás

Telex: Már letölthető a védettséget igazoló mobilos alkalmazás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már letölthető a védettséget igazoló mobilos alkalmazás az eeszt.gov.hu-ról – vette észre a Telex. Mint írják, a jelek szerint már éles az alkalmazás, a Google Playben és az App Store-ban is meg lehet már találni. Kérdés, hogy sikerül-e végigmenni a kissé bonyolult folyamaton, nem biztos, hogy sikerül elsőre.

Mint azt Szentkirályi Alexandra elmondta a kormányinfón „a mobiltelefonos applikációval lehet majd igazolni a védettségi oltás beadatását, az alkalmazás az oltott nevét, az érintett TAJ-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak a hiányát is megjeleníti.” A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy az első használat előtt az EESZT-ben regisztrálni kell, hatjegyű PIN-kódot kell megadni, az appba pedig majd ezt a PIN-kódot kell beírni, hogy látszódjanak az adatok.

A mobilalkalmazás az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link alatt érhető el, ha beléptünk az EESZT-be. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az oltás típusát továbbra sem lehet megtudni belőle, legalábbis ilyet nem találtunk, mint ahogyan a személyi igazolványunk és az útlevelünk száma is kimaradt belőle. Kérdés, hogy külföldön ez mennyire lehet hasznos, ha így marad.