Telex: Rendőrök szállták meg Szász János filmrendező otthonát

Telex: Rendőrök szállták meg Szász János filmrendező otthonát

Szász János rendezõ Örkény István Macskajáték címû darabjának fotóspróbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2019. december 12-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek kora reggel rendőrök kopogtattak Szász János rendező budakeszi otthonának ajtaján, a lakásban még háromnegyed egykor is tartott a rendőrségi intézkedés, tucatnyi rendőr volt a lakásban – írja a Telex információira hivatkozva.

Szász ügyvédje, Fülöp Tamás azt mondta a lapnak, a rendező „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás”, és „jogi természetű konfliktusról van szó”. Arra is kitért, hogy a házkutatási határozatban olyan bűncselekményi tétel szerepel, hogy „ennél enyhébb büntetési tétellel rendelkező bűncselekmény nem is nagyon létezik”. Az ügyvéd megjegyezte, az intézkedést nagyon méltatlannak és eltúlzottnak gondolják, és szerintük a feljelentés is megalapozatlan, de azt még nem tudják, hogy ki a feljelentő.

Az esetről a Hvg.hu is írt, ők úgy tudják, Szásznak egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében.

A Telex úgy tudja,  rendőrök adathordozókat vittek el a lakásból. Megjegyezték: Szász János az utóbbi időszakban azzal került be a hírekbe, hogy felmondott az átalakuló Színház- és Filmművészeti Egyetemen, illetve hogy évek óta dolgozik egy dokumentumfilmen, amely a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpár történetét dolgozza fel. A lap úgy tudja, utóbbiban jogi természetű vita van az orvoscsapat és Szász között.