Teljes csendben nyitottak fényűző hotelt Mészárosék Felcsúton - Meglátogattuk

Teljes csendben nyitottak fényűző hotelt Mészárosék Felcsúton - Meglátogattuk

A felcsúti Pancho Hotel. (Fotó:Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bármiféle hírverés nélkül nyílt meg a miniszterelnök falujában, Felcsúton az immár sokadik organikus stílusban épült objektum. Ezúttal négycsillagos szálloda nyitotta meg a kapuit augusztus 1-jén az 1500 lelkes településen, ahol már működik egy Makovecz Imre stílusában épült stadion és egy sportcsarnok is. (A wellness már július 22-től nyitva volt, szállást foglalni augusztus első napjától lehet.)

A szálloda megnyitásáról semmilyen hivatalos információ nem lelhető fel, nem találtunk róla sajtóközleményt, PR-cikket, csupán egyetlen közösségi médiás bejegyzést.

A falusi hotelben 25 méteres fedett úszómedence és szaunavilág: jakuzzi, gőzkabin, napozóterasz várja a felfrissülni vágyókat. Ezen wellness-részlegbe a havi bérlet 45 ezer forintba kerül. Ottjártunkkor az eső ellenére is működött a szökőkút a kertben. Úgy értesültünk, még egy fedett fallabdapálya építése várható a hotel mellé. A szálláshely ún. „felnőttbarát” rendszerben működik, azaz kiskorúaknak csak a létesítmény éttermében szabad tartózkodniuk.

Ottjártunkkor rajtunk kívül nem voltak vendégek, így volt lehetőségünk hosszasan beszélgetni a személyzettel. Megtudtuk, hogy a felcsútiak és a környékbeliek még nem igazán fedezték fel a helyet, leginkább konferenciák esetén kezd nyüzsögni az élet a szállodában. Az augusztusi indulás óta pangás van a hotelben, egyelőre hetente csupán 15-20 vendég fordul meg a 35 szobás létesítményben, ám novemberre és különösen a karácsonyi időszakra már igen sok foglalásuk van. A vendégek hiánya most még a mosdókban is meglátszik, a mosdókagylók teljesen szárazak, érintetlenek voltak látogatásunkkor.

Lapunk munkatársa egy kávét és egy ásványvizet fogyasztott a hotel bárjában, ez felszolgálási díjjal együtt 1322 forintunkba került. Ásványvízből természetesen a Mészároshoz köthető Vivien márkájút árulják. Ez az az ásványvíz, melyet állami cégek (Magyar Közút, MÁV) is annyira jó minőségűnek találtak, hogy rendszeresen nagy tételben vásárolnak belőle. A felcsúti szálloda éttermében az árak a fővárosi díjszabásokhoz hasonlóak. Levest 1500-2600 forint ehetünk, a főételek 4000 forint körül kaphatóak, például megkóstolhatjuk „Öcsi bácsi” (azaz Puskás Ferenc) kedvencét, amely lényegében egy lecsós sertéshús, 5 darab ezresért. Mindenhez 12% szervízdíjat adnak hozzá.

A szállodát szokatlan módon egy nonprofit kft., a Puskás Ferenc Sport Hotel Nkft. üzemelteti, amely A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdonában áll. Ennek az szervezetnek a képviselője, kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc. E sportszervezetnek tíz év alatt - a 24.hu tavalyi gyűjtése szerint - 36,3 milliárd forint futballtámogatás érkezett.

Nézze meg a Pancho Hotelben készült fotóinkat: