Teljes kijárási tilalmat fontolgat a 65 év felettieknek Kecskemét polgármestere

Teljes kijárási tilalmat fontolgat a 65 év felettieknek Kecskemét polgármestere

Kijárási korlátozás a koronavírus-járvány miatt (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat – közölte a Facebookon Kecskemét polgármestere.

Szemereyné Pataki Klaudia a közösségi oldalán írt arról, hogy pénteken a Margaréta otthon egyik lakója „kiszökött és elment vásárolgatni”. Visszaérkezésekor azonnal elkülönítették a többi időstől, karanténba helyezték. Az esettől teljesen függetlenül már megrendelték a koronavírus-teszteket, jövő héten az idősotthon összes dolgozóját tesztelik.

Security Check Required

null

A polgármester felidézte, hogy a nyugdíjasházakban lakó időseknek írt egy levelet, „szívhez szólóan kérlelve őket a felelősségteljes együttműködésre”. – Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. Ez az eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat – közölte a városvezető.

Ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat. Van egy „kitűnően működő” Gondoskodó Szolgálatuk, a polgármester azt írta, el tudják látni az időseket, nem maradnak magukra.

Érdemes megjegyezni, hogy amikor korábban – még a kijárási korlátozások bevezetése és a polgármestereknek Húsvét idejére adott speciális felhatalmazás előtt – több városban kijárási korlátozásokat rendeltek el, a kormány azt közölte, hogy erre nincs lehetőségük.