Teljes pedagógussztrájkot hirdet október 5-ére a PDSZ

Teljes pedagógussztrájkot hirdet október 5-ére a PDSZ

A pedagógussztrájk mellett kiállók (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat. Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát – írja Facebookon közzétett felhívásában a PDSZ Országos Választmánya szeptember 23-i ülésének döntéseiről a közelgő akciókat illetően.

Tájékoztatásuk szerint a sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. „A más szférákban dolgozókat is arra kérik, szervezzenek szolidaritási akciókat erre a napra” – idézi a bejegyzést a hvg.hu.

Szintén október 5-én délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Mindezeken túl, 17 órától részt vesznek a Hídfoglalás a tanárokért nevű eseményen is, amit délután 5 órától szerveznek a diákok a Jászai Mari téren. Innen este 7-kor tovább mennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

Címkék: PDSZ, sztrájk, pedagógusok