Teljes tisztújítás lesz a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál, Márki-Zay Péter is új felhatalmazást kér

Teljes tisztújítás lesz a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál, Márki-Zay Péter is új felhatalmazást kér

Márki-Zay Péter 2022. május 7-én Mártélyon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) teljes tisztújítást tart néhány hét múlva, Márki-Zay Péter, a szervezet elnöke a teljes elnökséggel együtt benyújtja lemondását – jelentette be Márki-Zay Péter szombaton a Kossuth Körök vezetőinek országos találkozóján Mártélyon. A tisztújításon újra fog indulni.

Körülbelül ezer fős tagsága van az MMM-nek, mellette van mintegy tízezer Kossuth Kör-tag (ebből 2500 a választás után érkezett), köztük párttagok is – mondta a Facebookra feltöltött videóban. És ehhez lesz egy párt is, melyhez Pálinkás József és Gémesi György is felajánlotta segítségét – tette hozzá. Gémesi György felajánlotta a pártját (Új Kezdet Párt), és azt mondta, hogy az együttműködés keretében mindent megtesz – tette hozzá.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy az MMM az elmúlt másfél évben sok hátrányt szenvedett a hat párttal való együttműködésben, mert nem voltak párt. Legyen az MMM-nek egy pártja, legyen a civileknek egy pártja – mondta, hozzátéve, hogy ez a fiatalok pártja kell legyen. 

Ígéret volt, hogy két év múlva az Európai Néppárt színeiben induljunk el az uniós választáson – mondta. Ez egy lehetőség, hogy a fiatalok mögé álljanak. Megvannak a vidéki szervezeteik, van egy kiváló programjuk, a célkitűzése pedig az lesz, hogy segítse a civilek munkáját. Azt is mondta, hogy beszélt Fleck Zoltán alkotmányjogásszal, és írni fognak egy alkotmányt, hogy megmutassák, ilyen lenne Magyarország alkotmánya, ha jogállam lenne.

Az Európai Néppárt hagyományaihoz híven ez egy jobbközép tájolású párt lenne, de zöldektől a liberálisokig, konzervatívok, keresztények mind megtalálhatnák a szellemi otthonukat benne – mondta.

Ha összeomlik a rendszer, én ott leszek mindenképpen és segíteni fogok egy tisztességes európai Magyarország felépítésében. Ezt a közösséget nem szeretném sem elengedni, sem elhagyni – mondta.

A kampányról és az elvesztett választásról elmondta, hogy ő is hibázott sokat, sok kiforgatható mondata volt, de a lelkiismerete tiszta, mindent megtett. De a vereség mértéke akkora, hogy nem egyik vagy másik hibán múlott, a rendszer épült ki annyira – tette hozzá. „Aki azt gondolja, hogy négy év múlva egy jobb programmal, egy jobb jelölttel le lehet győzni Orbán Viktort az téved, szerintem hazudik. A rendszert kell leváltanunk, de azt valószínűleg belülről nem lehet megtenni, hanem össze fog omlani” – mondta. „Egy ilyen, a saját szabályai szerint leválthatatlan, de még így sem örökké tartó rendszerben is tudunk kérlelhetetlen ellenzékiek lenni. Ki kell tartanunk és építenünk kell az ellenállást” – fogalmazott.

Elmondta, hogy ellenzéki polgármestertársaival beszélt egy hete az „ellenzéki MTI-ről”, teljes egyetértés van, hogy központi tartalmat minél több felületen juttassanak el az emberekhez.