Templombejárat előtt gyűjtöttek aláírást a Fidesznek

Templombejárat előtt gyűjtöttek aláírást a Fidesznek

Még a templom előtt is megállítaná Gyurcsányt és Karácsonyt a Fidesz (Fotó: a Magyar Hang olvasója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tápiógyörgyei Szent Anna Templom bejárata előtt gyűjtöttek a kormánypártnak aláírást péntek reggel – derül ki a Magyar Hang birtokába jutott fotóról, amelyet egy olvasónk készített. A fényképen azt látni, hogy a Fidesz feliratú pult körül ketten állnak, miközben egy férfi feltehetően éppen aláír nekik. Olvasónk úgy fogalmazott: „ki vannak akadva a helyiek”.

Érdekesség, hogy a kormánypártok helyi aláírásgyűjtői éppen azon a héten gondolták jó ötletnek a helyszínválasztást, mikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust tartják, és amelynek zárásaként Ferenc pápa fog misézni vasárnap a Hősök terén.

Az ügyben lapunk írásban kereste Czerván Györgyöt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy megtudjuk, szerinte elfogadható-e a templombejáratban politizálni, aláírást gyűjteni, és ha nem tartja elfogadhatónak, mit tesz azért, hogy a jövőben ez ne forduljon elő. A politikus az alábbit válaszolta: „Az aláírásgyűjtésre közterületen, a több bejárattal is rendelkező templomon és a templomkerten kívül került sor. A gyűjtésre rendőrségi engedélyünk volt, segítőink minden vonatkozó jogszabályt betartottak.”

A Fidesz-KDNP azt követően indított Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! néven petíciót, hogy az ellenzéki pártok is kitelepültek az utcákra az előválasztás jelöltjeinek ajánlásgyűjtése miatt.