Templomtorony tetejét döntötte le a vihar Somogyban

Templomtorony tetejét döntötte le a vihar Somogyban

A Somogy megyei Csokonyavisonta református temploma, amelynek viharban tört le a toronycsúcsa 2022. május 28-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fákat döntött ki, ágakat szakított le és épületeket, köztük templomot is megrongált az erős széllel érkező zivatar Somogyban – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján szombaton.

A szombatra virradó éjjel érkező viharban nem sérült meg senki, főként utakra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték tűzoltók segítségét – írták.

A legtöbb bejelentés dél-somogyi településekről érkezett, a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a károk felszámolásán – jelezték. Kitértek rá, hogy Daránynál, Som és Nagyberény között, valamint Somogyudvarhely közelében a vasúti, Szulok és Homokszentgyörgy között a közúti forgalmat akadályozó fákat kellett eltávolítani, Háromfán, Rinyújnépen és Babócsán 700 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

A vihar megrongálta a csokonyavisontai templom tornyát is – tették hozzá.

(MTI)

Címkék: vihar, Somogy