Teréz körúti robbantás: megszületett a jogerős ítélet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyben hagyták másodfokok, jogerősen a Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely életfogytiglani, fegyházban letöltendő büntetésről szóló ítéletét kedden. A minősítést terrorcselekményre változtatta Újvári Ákos bírói tanácsa, és 25 évről harmincra változtatták a legkorábbi szabadon bocsátást – írja az Index.

Ez volt a második tárgyalási nap, és rögtön ítélet is született. Bár Szikinger István védőügyvéd beadványaival az előző tárgyaláson újabb tanúvallomásokat, szakértői véleményeket szeretett volna, például pszichiátriai szakvéleményt is, de mivel ezeket elutasította a bírói tanács, semmilyen újabb bizonyítási cselekmény nem zajlott az ügyben, így rögtön az ügyészi perbeszéd, majd a védőbeszéd következett.

Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi a nyomozás során tett beismerő vallomást, az elsőfokú tárgyalásokon kezdetben tagadott, majd egyre zavartabban viselkedett, és az elsőfokú ítélet kihirdetésén, illetve a táblabíróságon már nem jelent meg.