Terheléses támadás? Rémhírterjesztésért kezdeményez eljárást a kormány ellen Ujhelyi István

Terheléses támadás? Rémhírterjesztésért kezdeményez eljárást a kormány ellen Ujhelyi István

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Terheléses támadás”: rémhírterjesztésért eljárás kezdeményezek a kormány ellen! – írta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője közösségi oldalán. Vasárnapi nyílt levelében arról ír, hogy a kormány magyarázata az áprilisi Pfizer-akció kapcsán lefagyott jelentkezési oldalról „úgy hülyeség, ahogyan van”.

– Az általános iskolások is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem ürgebőrbe bújt libsi-hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre – fogalmazott a politikus. Szerinte „Orbánék beteges lételeme”, hogy ők soha nem hibáznak, soha semmiért elnézést nem kérnek, hiszen ők tévedhetetlenek. Szerinte ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba.

Ujhelyi felidézte a Bárándy Péter volt igazságügyi miniszterrel múlt héten folytatott beszélgetését. Az ügyvéd elmondta, hogy a rémhírterjesztés jogi tényállása az elmúlt időszakban kellően egzakt, vagyis jogászi értelemben kezelhető volt, a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli jogrend idején azonban „tudatosan slampos megfogalmazással” úgy módosították, hogy a mostani keretbe jószerivel mindenki azt ért bele, amit akar.

– Bárándy Péter azt nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy a kormányzat „terheléses támadásról” szóló kijelentése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát, de – mint mondta – egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset – ezzel indokolta feljelentési szándékát a uniós képviselő. Megerősítette, hogy a következő napokban hivatalos bejelentéssel fog élni az illetékes hatóságoknál és eljárást kezdeményez a kormányzat kijelentései miatt.

– Ha ugyanis valóban „terheléses támadás” érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül – fejtegette az ellenzéki politikus.