Terítékre kerül a pedofilellenes törvénycsomag

Terítékre kerül a pedofilellenes törvénycsomag

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt hét közepén nyújtotta be a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről szóló javaslatot Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella, kedden pedig már tárgyalja is az Országgyűlés.

A parlament aktuális ülésének második, befejező napján elsőként vitatják meg a kormánypárti törvénycsomagot, amelynek értelmében egyebek mellett létrehoznának egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartást, szigorítanák a Büntető Törvénykönyvet, számos munkakörből kitiltanák a pedofilokat, a legsúlyosabb ilyen bűncselekmények pedig nem évülnének el.

Az ülésnap további részében szó lesz még a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő, továbbá a vagyongazdálkodást érintő indítványairól is.