Természetkárosítás miatt nyomoz a rendőrség a kilőtt svájci farkas miatt

Természetkárosítás miatt nyomoz a rendőrség a kilőtt svájci farkas miatt

Képünk csak illusztráció! (Fotó: Unsplash/Darren Welsh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás – a sajtóhírek szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

A Boon.hu korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott M237 jelű farkas ügyében.

Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt.
Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A farkasok egyébként 2001 óta fokozottan védett fajnak számítanak Magyarországon, ezért nem lehet rájuk vadászni. Engedély nélküli elejtésük,  károsításuk, zavarásuk bűncselekmény, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A svájci farkas útjáról többször is írtunk, legutóbb akkor, amikor már Heves megyében kóborolt, mivel a csaknem kétezer kilométeres megtett távval európai szinten is rekorderré vált.