Thürmer Gyula kiakadt, megvédte Kínát és a magyar kormányt

Thürmer Gyula kiakadt, megvédte Kínát és a magyar kormányt

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke sajtótájékoztatót tart a párt központjában 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harcias közleményt adott ki vasárnap a Magyar Munkáspárt. Thürmer Gyula pártelnök David Cornstein amerikai nagykövetnek írt nyílt levelében azt rótta fel a diplomatának, hogy miután négy hónap elteltével visszatért Magyarországra, több interjút is adott, melyekben „nagy nyilvánosság előtt minősítette Magyarország kormányát, praktikus tanácsokkal látta el a magyar népet arról, hogy hogyan éljünk. Július 31-i nyilatkozatában pedig azt is elmagyarázta nekünk, hogy kit tekintsünk barátunknak.”

Cornstein az M1-nek, az ATV-nek és a Heteknek is interjút adott, többször bírálva Kínát. Ezt a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikában kritizálta Duan Jielong, Kína budapesti nagykövete. Erre reagált egy közleménnyel Cornstein július 31-én, melyben többek között azt írta, hogy „a sajtó és az egészségügyi dolgozók magyarországi jelentéseiből is kitűnt, hogy az állítólagosan a Kínai Kommunista Párt »ajándékaként« érkezett egészségügyi felszerelések túlárazottak és rossz minőségűek voltak.” Azt üzente, hogy „lehet a szabadságot és a demokráciát választani egyfelől, vagy a zsarnokságot és az önkényuralmat másfelől. Biztosan tudom, hogy Magyarország és csodálatos, szabadságszerető népe melyiket választja majd.”

Thürmer most a kínai nagykövet és országa védelmére kelt. Szerinte Cornstein nyíltan beavatkozzon Magyarország belügyeibe. „Ha Magyarország washingtoni nagykövete ugyanezt tenné az Önök országában, nagyon gyorsan útilaput kötnének a talpára” – üzente.

„Ön a magyar médiát arra használta, hogy egy harmadik országgal, a Kínai Népköztársasággal kapcsolatos véleményét elmondja és a magyar politikai életet, sőt a magyar közvéleményt a Kínai Népköztársaság ellen hangolja. Az Egyesült Államokat nyilván zavarja, hogy a Magyarország kormánya nem csatlakozott a Kínai Kommunista Párt elleni uszításhoz, és a Kínai Népköztársaság politikájával kapcsolatos kritikai észrevételei nem lépnek túl az Európai Unió állásfoglalásain” – fogalmazott a Munkáspárt elnöke.

Thürmer szerint Cornstein „becsmérelheti a kínai egészségügyi eszközöket, de tény: amikor baj volt, amikor a magyar embereknek szükségük volt maszkokra, azok a Kínai Népköztársaságból érkeztek, és nem az Egyesült Államokból. Mi a kínai embereket, a Kínai Népköztársaságot tekintjük barátunknak” – írta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.