Tiborcz István, a jótékony

Tiborcz István, a jótékony

Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója és Tiborcz István (Fotó: semmelweis.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy életmentő ECMO-műtüdő berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott – közölte honlapján a Semmelweis Egyetem, amelyet Hadházy Ákos független országyűlési képviselő vett észre. Az ügy azért figyelemre méltó – azon túl, hogy az életmentő készülékre nem az állam, hanem egy magáncég szánt pénzt –, mert A BDPST Group Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének a cége.

Tiborcz István a Semmelweis Egetem Gyermekgyógyászati Kinikáján tárgyal. (Fotó: semmelweis.hu)

A klinika közleménye nem említi Tiborcz István nevét, ugyanakkor két fotót is közöl a fiatal oligarha és az intézmény vezetésének találkozójáról. A tájékoztatás szerint egyébiránt ECMO-műtüdő berendezés eddig nem volt elérhető a klinikán, de szerintük ezzel évente 8-20 légzéselégtelen újszülött és csecsemő életét tudják megmenteni.

Az egyetem kitért arra is, hogy a BDPST Group már korábban is támogatta a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt.

Klíma helyett vizes borogatás a kórházakban | Magyar Hang

Harminc éve szabadon címmel, három éven át tartó eseménysorozattal ünnepelteti a kormány a múlt század utolsó évtizedében lezajlott rendszerváltást - 12 milliárd forintból. Sok szempontból úgy tűnik azonban, hogy az orosz csapatok kivonulásán kívül nem sok ünnepelnivalónk van, hiszen az ellátórendszerekben és az abban dolgozók felfogásában nemhogy a rendszerváltás, de még a módszerváltás sem következett be.

Hadházy Ákos a Facebook-on kommentálta a jótékonykodást. Mint írta, kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni, amiért Tiborcz 34 milliót adományozott csak a lopott milliárdokhoz képest. - Lehet, Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet" - fogalmazott a képviselő.