Till Attila: Vidnyánszky Attila most komolyan boldog?

Till Attila: Vidnyánszky Attila most komolyan boldog?

Till Attila (Fotó: Facebook/Till Attila hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Free SZFE-címmel jelentetett meg hivatalos oldalán egy szűk két perces videót Till Attila. Ebben a kormányközeli TV2 ismert műsorvezetője arról beszélt: noha soha semmi köze nem volt, és most sincs, és semmilyen érdek nem fűzi a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez, egyszer felvételizett rendezői szakra, de nem vették fel, viszont pontosan ugyanazt gondolja, mint amit azok, akik tegnap elmentek a budapesti Vas utcai tüntetésre.

– Ez egy nagyon szörnyű dolog, ami az SZFE-vel történik. Tudom, ez nem az első történet, meg spirálban vagyunk, egyik dologból következik a másik. Pontosan tudom. De most ebben a pillanatban, erre a történetre reagálva, ez tragikus. Kiragadva dolgokat: Vidnyánszky Attila most komolyan boldog? Most ez a boldogság. Van egy többség, amely szeretett volna párbeszédet, amely szeretett volna megújulni, folytatni a munkát. De ez nem számít. Ezt lesöpörjük, és csak egy nagyon pici kisebbség igényeit próbáljuk meg kielégíteni. Miért? – mondta és tette fel a költői kérdést Till Attila.

Security Check Required

null

Aztán, hogy felejen a saját felvetésére, közölte: „Tudjuk sajnos, hogy mi ennek az értelme, de abban semmi jó, semmi normális, semmi szerethető, semmi tehetséges, semmi olyan sincs, amiért érdemes élni.”

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a hétfő esti demonstrációt követően foglalták el az intézmény Vas utcai épületét, és emeltek blokádot. Így tiltakoznak a kormány döntése ellen, amely szerint az SZFE szeptember 1-től új formában, alapítványként működik tovább, amelynek vezetésére Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját jelölték. A hallgatók mellett állt ki a nap folyamán korábban Alföldi Róbert, színész-rendező, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója is.